Sastojci

  • Lazanje:
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 900 g mlevene piletine
  • 225 g mesnate slanine
  • 2 čena belog luka
  • 450 g praziluka, sečenog na kolutove
  • 225 g šargarepe, sečene na kockice
  • 30 ml paradajz pirea
  • 450 ml pilećeg bujona (supa)
  • 12 zelenih listova za lazanje
  • Umak od sira:
  • 50 g maslaca
  • 50 g belog brašna
  • 600 ml mleka
  • 120 g rendanog trapista
  • Biber
  • So
  • Senf

Zagrejati ulje u posudi i u njemu propržiti piletinu i slaninu. U toku prženja komadiće paziti da se komadići ne lepe i razdvajati ih varjačom. U piletinu i slaninu dodati gnječen beli luk, usitnjenu šargarepu  i iseckani praziluk i kuvati 5 minuta dok povrće ne postane mekano.

Dodati paradajz pire, bujon i začine. Kada jelo proključa, pokriti i kuvati još 30 minuta.

U drugoj posudi, u rastopljeni maslac, dodati brašno i lagano dolivati mleko uz konstantno mešanje. Kada sos proključa, nastaviti sa mešanjem dok se ne zgusne, a zatim ga još nekoliko minuta kuvati.

Dodati polovinu narendanog trapista, začine prema ukusu uključujući i malo senfa.

Rernu zagrejati na 190°C. U vatrostalnu posudu zapremine oko 2,5 litra slagati pripremljenu smesu; najpre mlevenu piletinu, zatim kore za lazanje i preko svega polovinu sosa od sira.

Nastaviti sa ređanjem tako da završite sa mlevenom piletinom. Na kraju sve preliti preostalim umakom.

Masu posuti rendanim trapistom i peći 1 sat u rerni, ili dok kora ne postane zlatnosmeđa.

Servirati toplo.


Podelite ovaj recept

Some snacky bar