Sastojci

  • 500 g crnog luka
  • 300 ml kisele pavlake
  • 100 g sira gorgonzola
  • 4 šnicle od belog pilećeg mesa (po 150 g)
  • 4 šargarepe
  • 4 grančice ruzmarina
  • 4 kriške slanine
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica bistre supe
  • 1/8 kašičice muškatnog oraščića
  • 1 kašika brašna
  • Biber
  • So

Na zagrejanom ulju prodinstati sitno naseckanu polovinu glavice crnog luka. Dodati kolutove šargarepe i naliti bistru supu i malo vode. Solju i biberom začiniti po ukusu. Dinstati 10 minuta i na kraju dodati muškatni oraščić.

Istovremeno, na preostalom ulju propržiti šnicle koje su prethodno umotane u krišku slanine i preko kojih su stavljene grančice ruzmarina. Šnicle pržiti na umerenoj vatri sa svake strane po 5 minuta, zatim dodati na kolutove isečen crni luk uvaljan u brašno, promešati i odmah izvaditi na stranu.

Gorgonzola sir iseći na kocke, dodati kiselu pavlaku i zajedno prodinstati u masti u kojoj su pržene šnicle. Sos poslužiti sa šniclama i crnim lukom.


Podelite ovaj recept

Some snacky bar