Sastojci

  • 1 pile
  • 600 g zelene boranije
  • 1/4 l bistre supe
  • 2 srednja paradajza
  • 3 kašike jogurta
  • 125 g maslaca
  • Mirođija
  • Sirće
  • Ulje
  • Biber
  • So

Dobro ohlađen maslac iseći na tanke listove, a zatim oprano i prosušeno pile obložiti tim listićima. Pile staviti u pleh, naliti malo vode i peći u rerni dok ne postane mekano.

Dok se pile peče s boranije skinuti vrhove i kosim rezovima svaku preseći napola, a zatim je staviti u blago zagrejano ulje, preliti supom od povrća i dinstati dok ne omekša. Boraniju posoliti po ukusu, pobiberiti, začiniti po želji i i na kraju u masu umešati jogurt.

Pečeno pile iseći na komade i složiti na tanjiru da izgleda kao da je celo. Garnirati boranijom i kriškama paradajza.


Podelite ovaj recept

Some snacky bar